Καρφωτό ξύλινο πάτωμα

Προγυαλισμένο παρκέ
Προγυαλισμένο παρκέ
21 Ιουνίου 2018
Τρίψιμο ξύλινων πατωμάτων
Τρίψιμο ξύλινων πατωμάτων
26 Ιουνίου 2018
Show all

Καρφωτό ξύλινο πάτωμα

Καρφωτό πάτωμα

Καρφωτό ξύλινο πάτωμα: κλασική διαχρονική λύση, χρησιμοποιώντας τεράστια ποικιλία σε ξύλα και διαστάσεις. Η διαφορετικότητα του κάθε ξύλου όπως το χρώμα του, η εμφάνιση του, ακόμα και το φάρδος του, μας προσφέρουν αρκετές δυνατότητες αισθητικών συνδυασμών για κάθε γούστο.

Ακόμη και η επισκευή του είναι εύκολη, βρίσκοντας ένα κλασικό ξύλο ακόμα και μετά από πολλά χρόνια. Η επιφάνεια του λουστράρεται εύκολα με διάφορα είδη βερνικιών.

Το καρφωτό πάτωμα ξεχωρίζει για τον τρόπο κατασκευής του ο οποίος είναι ξεχωριστός. Απαιτεί εκ μέρους του τεχνίτη γνώσεις, κατάλληλα εργαλεία και μηχανήματα.
Κυρίως όμως αγάπη για τη δουλειά του.
Ενδεικτικά η κατασκευή καρφωτού πατώματος:

  • Τοποθετούμε τα καδρόνια σε κατάλληλη απόσταση μεταξύ τους και τα αλφαδιάζουμε (ισοστάθμισμα).
    Η στερέωση τους στο μπετό γίνεται με την χρήση βιομηχανικών ούπα.
  • Στη συνέχεια καλύπτουμε τις σωληνώσεις των καλοριφέρ με θερμομονωτικό υλικό, για να αποφύγουμε τις έντονες συστολές και διαστολές του ξύλου λόγω της θερμοκρασιακής διακύμανσης.
  • Τοποθετούμε το ψευτοπάτωμα επάνω στα καδρόνια και τα βιδώνουμε. Στην φωτό το ψευτοπάτωμα είναι από κόντρα πλακέ. Αμέσως μετά ξεκινάει το κάρφωμα του παρκέ. Στην προκειμένη περίπτωση καρφώνω αλλά και κολλάω το παρκέ.
  • Το δάπεδο έχει λειανθεί και παραδίνεται πλέον για χρήση.

Όλες οι παραπάνω εργασίες γίνονται με χρήση ιδιωτικού συμφωνητικού και δίνεται γραπτή εγγύηση ότι το δάπεδό σας θα είναι απαλλαγμένο από τριξίματα και βυθίσματα κατά την χρήση

error: